Buitenplaats Rustenhoven

Op zaterdag 9 september a.s. zal de opening van de Open Monumentendag De Bilt plaatsvinden op Buitenplaats Rustenhoven.

Er is om 10.00 uur een kort openingsprogramma met een ontvangst, een welkomstwoord namens het Comité Open Monumentendag en Buitenplaats Rustenhoven, het startsein van Sjoerd Potters, burgemeester van De Bilt en een muzikale parodie door ‘Sterk Spul’ op ‘Boeren, burgers en buitenlui’, het thema van de monumentendag 2017. Daarna kunnen het landhuis en de tuin van Rustenhoven worden bezocht tot 16.00 uur.

Buitenplaats Rustenhoven is gebouwd halverwege de 18e eeuw. Een van de eerste bewoners was Johan Schwaving, van 1719 tot 1763 schout van Oostveen en de Vuursche, en daarna kende het landgoed nog vele, soms adellijke, eigenaren en bewoners. Er waren familiebanden met het naastgelegen Eyckenstein en het later gebouwde Roverestein, andere landhuizen aan de Dorpsweg. Het huidige landhuis is uitgebreid en verbouwd in 1920 door de Amsterdamse architect Slothouwer in traditionele stijl. Van 1985 tot 1999 was in het huis het beroemde Barometermuseum van de heer Bert Bolle gevestigd, waarna de buitenplaats is verkocht en privé werd bewoond. Sinds 2015 is Buitenplaats Rustenhoven een stijlvolle trouwlocatie, bed & breakfast en vergaderlocatie. Ook vinden er maandelijks concerten plaats in de sfeervolle hal. Tijdens Open Monumentdag bent u van harte welkom om het huis en de tuin te bezichtigen. Gedurende de dag zijn er korte rondleidingen en wordt er koffie, thee en fris geschonken.

In verband met de beperkte parkeergelegenheid op het terrein van Buitenplaats Rustenhoven wordt geadviseerd indien mogelijk met de fiets te komen.

Terug

Buitenplaats Rustenhoven - foto 1

Kern
Maartensdijk

Adres
Dorpsweg 187, 3738 CD Maartensdijk

Type monument
Kasteel of buitenplaats

Status monument
Rijksmonument

Functie
Trouwlocatie, bed & breakfast, vergaderlocatie

Jaartal
1758

Architect

Website
www.buitenplaats-rustenhoven.nl/

Website
info@buitenplaats-rustenhoven.nl