Algemene informatie

Open Monumentendag De Bilt

Elk jaar wordt in gemeente De Bilt tijdens de Open Monumentendag een aantal monumenten gratis opengesteld voor het publiek. Open Monumentendag vindt ieder jaar plaats in het tweede weekend van september.  Stichting Open Monumentendag stelt jaarlijks een thema vast. Thema’s waren in het verleden bijvoorbeeld ‘Religie’, ‘Op reis’,  ‘Kunst & Ambacht’, ‘Iconen & Symbolen’ en ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Dit jaar is het thema IN EUROPA.

Het organiserend Comité Open Monumentendag De Bilt stelt een gevarieerd en interessant programma samen dat voor zowel volwassenen als kinderen meer dan de moeite waard is. Diverse monumenten en bijzondere locaties zijn te bezichtigen, er zijn rondleidingen, op diverse plekken is er muziek en zijn er bijzondere tentoonstellingen. De eigenaren van de panden die hun deuren op de Open Monumentendag openen, organiseren ook vaak zelf diverse activiteiten. Meer over de inhoud van het programma vindt u hier. De diverse monumenten en opengestelde locaties zijn ook terug te vinden in de FIETSROUTE, die de kernen en de locaties met elkaar verbindt.

Scholenproject

Traditiegetrouw biedt De Bilt elk jaar de scholen een speciaal project. Op de dagen voor de Open Monumentendag bezoeken en beklimmen kinderen van groep 7 en 8 diverse monumenten. Een mooie en speelse manier om kinderen kennis te laten maken met een deel van het Biltse erfgoed!

Klik hier voor de website van de landelijke organisatie van Open Monumentendag.