Algemene informatie

Elk jaar wordt in gemeente De Bilt tijdens de Open Monumentendag een aantal monumenten gratis opengesteld voor het publiek. Het organiserend Comité stelt elk jaar een gevarieerd en interessant programma samen dat voor zowel volwassenen als kinderen meer dan de moeite waard is. De landelijke stichting stelt jaarlijks een thema vast. Thema’s waren in het verleden bijvoorbeeld ‘Religie’, ‘Op reis’,  ‘Kunst & Ambacht’, ‘Iconen & Symbolen’. Dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Op de Open Monumentendag worden rondleidingen aangeboden en dit jaar is er een boekje onder de titel ‘Buitenlui op de buitenplaats’. Ook is er een fietsroute. Het programma wordt cultureel omlijst. Zo zijn er tentoonstellingen en optredens van muziekgroepen. De eigenaren van de panden die hun deuren op de Open Monumentendag openen, organiseren ook vaak zelf diverse activiteiten.

Traditiegetrouw biedt De Bilt elk jaar de scholen een speciaal project. Een mooie en speelse manier om kinderen kennis te laten maken met een deel van het Biltse erfgoed!

Klik hier voor de website van de landelijke organisatie van de Open Monumentendag.

Jaarlogo 2017 BBB voor website